top of page

Biografie

HJFrontshot.jpg

Harm Jan (A.J.L.) Schenkel (1980) is begonnen als hoboïst en organist en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Na het behalen van zijn ingenieursdiploma studeerde hij aan het conservatorium van Rotterdam bij Paul M. van Brugge en Klaas de Vries, alwaar hij in 2011 afstudeerde als jazzcomponist en arrangeur.

 

Momenteel is hij pianist, organist en dirigent van verscheidene koren. Hij werkte in verschillende rollen mee aan concerten en projecten met Jan Vayne, Ralph van Manen, het Magogo Kamerorkest, Martin Mans, Joany Muskiet, Lucas Kramer en vele anderen. Hij geeft interactieve workshops over muziek, improvisatie en zelfs de Lean (bedrijfs) filosofie. Ook heeft hij een eigen soloprogramma ontwikkeld, getiteld AMUSE. Deze muzikale voorstelling is een cocktail van een concert en cabaret. 

Maar hoofdzakelijk componeert en arrangeert hij muziek voor orkesten, HaFaBra, big band, koren, orgel, piano en allerhande bezettingen in de jazz, pop- en klassieke muziek. Als componist is hij steeds op zoek naar de spanning tussen deze drie werelden. 

bottom of page